©  www.victorzorbas.comHome

Biografie

Geschiedenis

Foto's

Tours 2015

Boeken

Links

E-mail

Gastenboek
  English version

  French version

  German version

  Hebrew version

 
TOUR 2015

Na een jaar dat ik Kreta en Spinalonga heb verlaten, woon ik momenteel in Nederland en in Europa. Tijdens dit verblijf heb ik helaas ontdekt dat Spinalonga is niet het verleden maar het heden.

Ik ben naar deze conclusie gekomen dankzij mijn onderzoek van vele jaren over dit eiland en soortgelijke eilanden rond de wereld.

Ik had Kreta en Spinalonga verlaten omdat ik was teleurgesteld van de milde verhalen over het leven van de arme bewoners van dit eiland, en niet te vergeten de veranderingen die zijn naar het verschijnen van een Roman over dit eilandje. Terwijl de auteur schrijft op het voorwoord dat het verhaal is fictief en niet berust op de waarheid, belang hebbenden hebben niet allen dit milde verhaal, proberen te verspreiden maar hebben helaas het eiland veranderd zo als staat in dit boek.

Niet allen deze veranderingen hebben me teleurgesteld maar ook het feit dat vele bewoners van de dorpen rond Spinalonga vertelden dat deze nieuwe inzet van belang hebbenden betreurden, omdat niet op waarheid beruste. Het meeste dat me kwaad maakte was, dat ik tijdens mijn onderzoek van vele jaren had ik de laatste gouverneur van dit eiland gesproken, en hij vertelde hoe deze arme melaatsen leefden op het eiland met pijn en tranen dat hun leven begon te veranderen na de vondst van de medicijn tegen lepra na het jaren vijftig. Toen deze man leefde niemand had bezwaar getekend tegen dit interview die was op vele tv stations zo als in Nederland, Engeland, Frankrijk, Australia. Naar zijn dood, belanghebbenden vertelden dat deze man was een leugenaar.

Gezien dit boven genoemde verhaal mens zal denken dat ik iemand zal proberen te beïnvloeden om het eiland niet te bezoeken. IN TEGENDEEL mijn advies luid Als u naar Kreta gaat u MOET ONBEDING SPINALONGA BEZOEKEN met of zonder begeleiding. U moet proberen achter de waarheid te komen, en u zelf te overtuigen hoe ellendig was het leven van deze melaatsen. Niet ik en niet iemand anders kan jullie vertelen, hoe goed of slecht h deze arme zielen hadden op het eiland.

U zult de waarheid ontdekken als u op het eiland bent, rond kijkend denken in de eerste instantie wat was lepra, Hoe werden deze leprozen geaccepteerd door het gemeenschaap, waarom niemand van af de Bijbelse tijd had mens en hekel aan melaatsen. Als u dit ontdekt en rond naar de mooie restauraties kijk weet u dat iemand is bezig om het verhaal te verdoezelen. Zo zal Spinalonga voor u als voort me een school worden om te begrijpen de fouten die zijn gemaakt tegen deze arme zielen en leren om deze fouten nooit meer te maken in het heden en zeker niet in de toekomst.

Tevens zo als ik mijn werk op Spinalonga heb me geholpen om nieuwe melaatsen te ontdekken.Dit bezoek zal u helpen in onze huidige wereld miljoenen melaatsen en duizenden Spinalonga’s te ontdekken, niet letterlijk maar figuurlijk.

Bij mijn verblijf hier in Europa heb ik ontdekt terwijl de medicijnen tegen lepra zijn gevonden in de jaren vijftig en de ziekte is bijna verdwenen helaas zijn nieuwe melaatsen gekomen (figuurlijk) dat ik noem de moderne melaatsen in de huidige welvarende maatschappij, en die zijn OUDEREN, ZIEKEN, GEHANDICAPTEN, MENSEN VAN ANDERE GELOOF, ANDERE TAAL OF ANDERE KLEURHUID IN ANDERE WOORDEN IEDERE EEN DAT WE NIET ACCEPTEREN OF WILLEN HELPEN L, EN ZEGGEN ALS U HET BELIFT VER VAN ME en zo we stichten iedere dag een nieuwe Spinalonga in onze Straten, wijken, steden en soms zelf onder het dak van onze huizen.

Dus als na bezoek van Spinalonga kunnen we ontdekken deze moderne melaatsen en Spinalonga’s te voorkomen en mensen te accepteren, helpen en zo een betere wereld te bouwen voor onze kinderen, de kinderen van onze kinderen dan nooit zullen bang zijn om een dag als moderne melaats zullen behandeld woorden en naar moderne Spinalonga’s zullen verbanen worden.

Dus SPINALOPNGA IN EEN SCHOOL OM WAKKER TE WORDEN.

Meer informatie Klik boeken en gasten boek.


<< VIDEO CLIP >> << VIDEO CLIP >>

<< VIDEO CLIP >> << VIDEO CLIP >>