Nederlands

Welkom


Dit is de website van Victor Zorbas, auteur van de boeken ‘Het eiland der verdoemden’ en ‘Van Kalaupapa tot Spinalonga’.

Op deze website vindt u informatie over het eiland Spinalonga, gelegen aan de noordoostkust van het eiland Kreta. Victor heeft een deel van zijn leven gewijd aan de geschiedenis van dit eiland. Uit zijn onderzoek is gebleken dat dit verhaal niet tot het verleden behoort, maar helaas tot het heden.

Waar mensen niet willen horen en zien, omdat zij doof en blind geworden zijn door de welvaart…

Tot ons verdriet moeten wij u mededelen dat Victor Zorbas op 18 april 2017 is overleden. De familie van Victor is voornemens zijn boodschap verder te verspreiden. Helpt u mee de bijzondere boodschap van Victor Zorbas met anderen te delen?

Geschiedenis Spinalonga

Spinalonga is een eiland met een omtrek van 850 meter, gelegen tussen de baai van Mirabello en de baai van Elounda, in het noordoosten van het eiland Kreta.

Meer lezen over de geschiedenis van Spinalonga…

Victor Zorbas als gids op Spinalonga

Van de jaren tachtig in de vorige eeuw tot 2013 was Victor Zorbas een zeer geliefd toeristisch gids, die in totaliteit honderdduizenden toeristen over Spinalonga heeft rondgeleid. Doordat hij het ware verhaal achter deze leprakolonie vertelde en de vergelijking trok met andere humanitaire drama’s die zich overal ter wereld voltrokken (en zich helaas nog steeds voltrekken), hingen de mensen aan zijn lippen.

Meer lezen over Victor als gids op Spinalonga…

Biografie

“Ik ben geboren op het eiland Rhodos in Griekenland. Mijn vader was van Thessaloniki, Griekenland en mijn moeder kwam uit Smyrna (nu Izmir), Turkije. Gezien de familie van joodse afkomst was en de donkere wolken van de 2e Wereldoorlog boven Europa verschenen, zijn wij naar het neutrale Turkije verhuisd.

Al vanaf jeugdige leeftijd werd ik geconfronteerd met de goede en slechte kanten van het leven als minderheid in een vijandelijke gemeenschap en heb ik geproefd van het gevoel van eenzaamheid en intolerantie door mijn joodse afkomst.”

Lees de door Victor zelf geschreven biografie verder…

Boeken en DVD’s

Gelukkig gaat het levenswerk van Victor Zorbas niet verloren.
Wilt u meer weten over Spinalonga en zijn ware geschiedenis?
Helpt u mee Victor’s boodschap verder te verspreiden?

Klik hier voor Victor’s boeken en DVD’s…