Guestbook

     Dit is het gastenboek. Laat uw ervaringen en verhaal over Spinalonga en Victor Zorbas achter door een reactie hieronder te plaatsen.

     This is the guestbook. Please leave your message about Spinalonga and Victor Zorbas in the field down below.

     Ici c’est le livre d’or. S’il vous plaît écrire votre message sur Spinalonga et Victor Zorbas dans la case ci-dessous.

     Hier ist das Gästebuch. Bitte lassen sie ihre Nachricht hinter in der Box unten.

198 Replies to “Guestbook”

 1. Begin jaren 90 met de boot naar Spinalonga geweest, onder leiding van Victor Zorbas. Wat kon deze man vertellen, tranen liepen gewoon over je wangen.
  Dit jaar ga ik met mijn zoon van 8 naar Kreta en wil dan ook naar Spinalonga. Hoop dat er dan ook een Nederlandstalige gids is die het verhaal met zoveel passie doorverteld als dat Victor Zorbas deed.

 2. Gisteren ontving ik de DVD van Victor Zorbas en oude tijden herleven.
  Aan het eind van de 80’er jaren maakte ik samen met mijn toenmalige vrouw verschillende trips met Victor en zijn boodschap maakte diepe indruk op ons. In 2000 overleed mijn vrouw na 5 jaar borstkanker. Wij hebben in die 5 jaren heel veel steun gehad van familie en vrienden. En steeds moesten we terugdenken aan dat prachtige verhaal van Victor: Behandel mensen met Aids en kanker niet als de melaatsen van Spinalonga, maar steun ze zo veel mogelijk, laat merken dat je er voor hen bent.

  In januari 2000 overleed mijn vrouw. We hadden het vaak over Victor. In juli van datzelfde jaar keerden, mijn twee jonge kinderen en ik terug naar Kreta, het eiland dat op ons een onuitwisbare indruk had gemaakt. Niet in de laatste plaats door de levensfilosofie van Victor waarover hij zo prachtig kon vertellen.

  Op Spinalonga lag de boot van Victor en ik heb hem daar even gesproken. Hem verteld over de ziekteperiode van mijn vrouw en hem bedankt voor zijn prachtige verhalen, zijn warme wijze woorden, bedankt voor zijn steun waarvan hij zich misschien helemaal bewust was. Hij was daar zichtbaar van onder de indruk.

  Bij het bekijken van de video keerden oude tijden terug. De rillingen lopen mij over de rug. Ik herken zijn markante gezicht en vooral zijn warme woorden als de dag van gisteren, ook al was het meer dan 20 jaar geleden.

  Victor Zorbas heeft op ons een onuitwisbare indruk gemaakt. We zullen hem nooit vergeten!

  Met warme groet,

  Gerard Venhuis

 3. Wij waren in 1791 op Kreta en zijn toen ook naar Spinalonga geweest. Wij werden rond geleid door Victor en wat was dát indrukwekkend. Ondanks de hitte hingen wij aan zijn lippen en wilde alles horen wat hij te vertellen. Zó jammer dat we toen niets wisten van zijn relatie met ‘s-Gravenzande, waar we zelf nu al 26 jaar wonen. Wij zullen dit nooit vergeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *